Bíbr Hynek - žádost týmu HC Panteři o změnu doživotního trestu na podmínečný

19.09.2021 21:29

Vážení vedoucí týmů MHL,

prosím o vaše vyjádření k žádosti týmu HC Panteři o přehodnocení doživotního zákazu startu brankáře Hynka Bíbra a změnu jeho trestu na podmínečný.

Prosím o jasné vyjádření za váš tým, zda-li ANO (dovolit opětovně hrát) nebo NE (ponechat trest v platnosti). Připomínám, že platí to, jak jsem nastavil podmínky pro tuto situaci a zaslal vám je už loni. Abychom tento doživotní zákaz zvrátili, tak je třeba rozhodnutí 80 % týmů dané soutěže, což je v případě MHL aktuálně 15 z 18 týmů.

 

Níže v samotném textu žádosti vedoucího týmu je citován i popis události rozhodčím panem Vomelou. Kontaktoval jsem ho telefonicky také a situaci mi tímto způsobem popsal úplně stejně. Sám se vyjádřil, že by hráče omilostnil. Pro pořádek musím doplnit, že tento rozhodčí však už ML nepíská.

 

Text žádosti HC Panteři (Martin Urbánek):

"Jedná se o gólmana Hynka Bíbra, je z naší soutěže vyloučen asi 4 nebo 5 let. Z mého pohledu je již potrestám tím, že nemůže již takto dlouho hrát. Samozřejmě co provedl je pěkná blbost. Golmanů je v naších ligách málo a je to jediný potrestaný gólman za dobu, co se soutěž hraje. Rozhodnout jest li může hrát gólman, je spíše ve Vaší kompetenci, ale většina kluků ostatních týmů  ho nezná, když nehraje pravidelně. O jeho brankařské služby máji zájem i  HC Ctidružice. Tímto Vás všechny zdvořile žádám o změnu na podmínečný trest gólmana Hynka Bíbra.
 

Výpověď rozhodčího pana Vomely: Na incident si pamatuje, popsal nám, jak se vše stalo. Potvrdil nám, že při zápase po odpískání měl slovní konflikt s brankářem panem Hynkem Bíbrem, který rozporoval dohrání soupeře po odpískání u rozhodčího. Přijel za ním k mantinelu k trestné lavici a před Karlem Chromým mladším, který v tu dobu obsluhoval dveře trestné lavice, ho slovně (vulgárně) napadl a strčil do něj. Tím se usoudilo napadení rozhodčího a vyloučení hráče ze strany vedení ML. Brankář pan Bíbr nedostal trest ve hře, zápas dohrál, a druhý den se rozhodčímu telefonicky omluvil. I přes toto vše dostal následně doživotní vyloučení z městské ligy , o kterém rozhodli ve smirčím výboru (Chromý Karel st., Chromý Karel ml., Ing. Miroslava Bendová) Pan Vomela sám usoudil ,že trest mu přišel neadekvátní vzhledem k omluvě a emocím při zápase.