Info pro nový ročník 2021/2022 - mail z 26/8/2021

13.09.2021 10:19

Vážení, 

za měsíc zahájíme novu sezónu Městské ligy v Moravských Budějovicích, proto se pokusím pokud možno co nejstručněji projet ty nejdůležitější body, které nás ke startu soutěže MHL (Městská Hobby Liga) dovedou: 

 

1) Start soutěže - sobota 25.9. 

- Led na zimáku bude od pondělka 20.9. 

- Zájemci si tedy mohou zajistit led přímo u paní ředitelky Bendové na trénink či přípravný zápas. Mně to dejte na vědomí, pokud potřebujete zajistit rozhodčí či i časoměřiče. 

- Pokud je někdo připraven a natěšen hrát první soutěžní zápas už ve všední dny od 20.9, do 24.9., dejte mi vědět a rád zahájím soutěž zápasem či zápasy již dřív, když takové týmy budou v dané soutěži aspoň 2 :) 

 

2) Účastníci soutěže Minulou sezónu než nás stopnul lockdown jsme hráli v 14 účastnících. Během pauzy 2 týmy (Medvědi a Lesonice) požádaly o přesun z MAL do doutěže MHL, takže do nové sezóny počítám se 16 účastníky. 

 

3) Systém soutěže Počet týmů 16 si žádá úpravu systému soutěže. Navrhuji následující (prosím o váš souhlas, či případné výtky): 

 

a) základní část - 16 týmů každý s každým 1x 

b) play-off pro 8 nejlepších - Na 2 vítězné zápasy (best of 3) 

    - b1) pro vypadnuvší týmy ve čtvrfinále - skupina o 5.-8. místo každý s každým 

    - b2) pro vypadnuvší semifinalisty - jeden zápas o 3. místo 

c) skupina o 9.-16. místo: 8 týmů, každý s každým 1x (body ze základní části se přenášejí do této skupiny) 

- celkový počet zápasů: 

    - finalisté: 21 až 24 zápasů 

    - účastníci zápasu o 3. místo: 20 až 22 zápasů 

    - účastníci skupiny o 5.-8. místo: 20 až 21 zápasů 

    - účastníci skupiny o 9.-16. místo: 22 zápasů 

 

4) Soupisky Vycházím z loňských soupisek, které můžete vidět zde: https://www.ahl.cz/soutez/mhlmb/soupisky/ (Lesonice a Medvědi se najdou zatím tady: https://www.ahl.cz/soutez/malmb/soupisky/ ) 

- kliknutím na logo vašeho týmu se vám vyfiltruje pouze váš tým 

 

Pokud chcete nějaké úpravy, tak nastává vhodná doba na to, abyste mi napsali, co je potřeba změnit, koho škrtnout, koho doplnit. Ideální by bylo, abychom soupisku u každého týmu připravili do 15.9., nicméně hráče budou možno doplňovat a měnit i průběžně až do deadline, která bude cca v prosinci (pár týdnů před pošlu avízo konkrétního data). 

 

Zde jsou aktualizovaná pravidla registrace hráčů do MHL: 

- v neomezeném počtu hráči, kteři nikdy nebyli registrování v ČSLH 

- v neomezeném počtu hráči, kteří v ČSLH někdy registrování byli, ale v roce, kdy startuje sezóna dosáhli 45 let (letos ročník 1976 a starší) 

- max. 5 hráčů v jednom týmu, kteří byli kdykoliv v kariéře registrovaní v ČSLH, kteří splňují tyto kritéria: 

 

Hráči mající v kariéře ČSLH 2. ligu a vejš můžou hrát až od 40 let (ročník 1981 a starší). 

Účastníci mužských soutěžích kraje a níž v odstupu 3 roky od poslední sezóny, kdy hráli. 

Junioři v odstupu 3 roky od poslední sezóny, kdy hráli (tedy letos od ročníku 1998 a starší). 

Dorostenci v odstupu 2 roky od poslední sezóny, kdy hráli (tedy letos ročník 2002 a starší) Žáci (tedy letos ročník 2006 a starší) 

Pokud byl někdo registrován v ČSLH a měl kariéru pouze jako gólman, tak jako hráč u nás může hrát bez omezení. 

 

5) Covid protokol Otravná, ale nutná a potřebná věc, které se nevyhneme. Snažil jsem se to co nejvíc zjednodušit a zatím jsem v předběžné verzi připravil formulář, kterým by zástupce každého týmu potvrdil, že zodpovídá za to, že zápas hrají pouze hráči, kteří splňují pravidla bezinfečknosti dle aktuálně platných nařázení vlády a ministerstev. Mrkněte na to (v příloze), pošlete případně připomínky a doporučuju si minimálně zjistit kdo v týmu je a není očkován apod. Ale zatím mi to potvrzené neposílejte, požádám až před prvními zápasy, ta nařízení se totiž můžou do startu soutěže ještě změnit. 

 

6) Finance - Jak jsem vás informoval v květnu, tak drtivá většina zaslaných peněz je samozřejmě v pořádku zaparkována na účtu ligy, vyjma té malé využité části na rozhodčí a režii soutěže. Loňská částka byla propočítána na 21 zápasů a týmy odehrály 0-2 zápasů. Samozřejmě budu vše pečlivě evidovat a zavčas se ozvu s blížícím se koncem soutěže, až bude potřeba doplatit zápasy, až bude vyčerpáno to, co bylo předplaceno v loňské platbě. Plus bylo všemi odsouhlaseno vyplacení 150 Kč z 1500 Kč na režii soutěže v loňské sezóně, takže toto bude pak s další platbou nutno doplati také. Cena rozhodčích a obsluhy časomíry zůstává stejná. - Cena ledu od nové sezóny je 2600 Kč, tzn. že zápas ML vyjde, co se týče ledu dohromady na 4550 Kč (tedy 2275 Kč za zápas na 1 tým). Platba nadále každý tým přímo ZIKOSu. 

 

-- S pozdravem 

Mgr. Petr Kolečkář